Bostudio updates Sunset Park Row House with fibre-cement cladding and open layout

The renovation of this Brooklyn row house by local firm Bostudio Architecture involved recladding the property in grey fibre-cement board and reworking its internal layout. Bostudio principal Ula Bochinska overhauled the Sunset Park Row House, with the help of a relative of her clients. “When Ula… first met her clients for a row house renovation

The post Bostudio updates Sunset Park Row House with fibre-cement cladding and open layout appeared first on Dezeen.

Studio Cáceres Lazo nestles home into Chilean valley to offer sweeping views

Chilean firm Studio Cáceres Lazo (SCL) has balanced a glass and concrete residence on a hillside outside Santiago, facing out towards the rolling countryside. The GZ House stands on a hill overlooking the Chicureo valley just outside the Chilean capital. Initially, the site was inaccessible. So the firm set about planning and constructing a road

The post Studio Cáceres Lazo nestles home into Chilean valley to offer sweeping views appeared first on Dezeen.

Invisible Studio designs composting toilet for woodland workshop

This long drop composting toilet by Invisible Studio provides facilities for the practice’s self-built woodland workshop, and was built using offcuts from the project. Invisible Studio founder Piers Taylor recruited a team of unskilled volunteers and friends to build the toilet from materials scavenged from the surrounding woodland. This meant the toilet could be delivered for free. The stilted structure is

The post Invisible Studio designs composting toilet for woodland workshop appeared first on Dezeen.

Self-built Austin home by Sean Guess is clad in hide-like cement panels

Cement-fibre panels that appear to have the same texture as an elephant’s skin clad the exterior of this home that architect Sean Guess built for himself in Austin, Texas. The texture gives the home its name, Elephant House. Local architect Guess was immediately attracted to the material for its simplicity, durability and ease of installation.

The post Self-built Austin home by Sean Guess is clad in hide-like cement panels appeared first on Dezeen.

Ayre Chamberlain Gaunt completes angular youth centre in Hampshire

Recessed windows set into the facades of this youth centre in the English town of Tadley feature faceted timber-lined frames that contrast the building’s dark fibre-cement cladding. Ayre Chamberlain Gaunt, an architecture practice based in nearby Basingstoke, designed The Point to provide the local community with facilities including multipurpose halls, a music room and recording

The post Ayre Chamberlain Gaunt completes angular youth centre in Hampshire appeared first on Dezeen.

Perforated green cladding wraps university science institute by Cláudio Vilarinho

Irregularly shaped perforations in the pale green facades of this new university research institute in Portugal are inspired by the tubular molecules that form solar panels. The Institute of Science and Innovation for Bio-Sustainability was designed by architect Cláudio Vilarinho for a site on Minho University’s Azurém Campus in northern Portugal. The new building provides facilities for

The post Perforated green cladding wraps university science institute by Cláudio Vilarinho appeared first on Dezeen.

Skupaj Arhitekti couples traditional form with contemporary materials for Alpine home

This Slovenian home by Skupaj Arhitekti mimics the gabled form of its Alpine village neighbours, but it also features contemporary details and finishes (+ slideshow). Slovenian architects Meta Kutin and Tomaž Ebenšpanger designed the 100-square-metre residence for a hillside plot in Stara Fužina, a protected Alpine village in Slovenia’s Triglav National Park. The house replaces a former mechanic’s workshop. Its More

The post Skupaj Arhitekti couples traditional form with contemporary materials for Alpine home appeared first on Dezeen.

Cement shingles create scaly facade for French barn conversion by GENS

Fibre-cement shingles cover this gabled barn in northeast France, which GENS: Association Libérale d’Architecture has converted into five apartments (+ slideshow). The badly deteriorating barn, which adjoined the town hall in Velle-sur-Moselle, was bought by the local council after the death of its owner. The French architecture studio was asked to adapt the existing building to create three ensuite bedrooms with shared facilities More

The post Cement shingles create scaly facade for French barn conversion by GENS appeared first on Dezeen.