Welcome centre for Quebec heritage site rises from the landscape

A stone-filled gabion wall runs along one side of this green-roofed visitors pavilion by architect Anne Carrier, which emerges from a slope at a heritage site in Canada. The Welcome Pavilion is for Seigneurie des Aulnaies – a Quebec cultural heritage site notable for its Victorian estate with a manor house, mill and gardens. Located

The post Welcome centre for Quebec heritage site rises from the landscape appeared first on Dezeen.

Shoreham Beach House by ABIR Architects features gabion walls filled with beach pebbles

ABIR Architects used pebbles found on the beach to create the layered facade of this house in the English seaside town of Shoreham – which featured in last night’s episode of UK television show Homes By The Sea. East Sussex-based ABIR Architects designed the Shoreham Beach House for owners Adas and Catherine Nicholson, who moved to the town More

The post Shoreham Beach House by ABIR Architects features gabion walls filled with beach pebbles appeared first on Dezeen.

Gabion cages filled with volcanic stone support meditation platform at Utah spiritual retreat

An expansive terrace provides a meditation space at this weekend residence and spiritual retreat in the Utah desert, which US firm Imbue Design completed using stone-filled gabions for some of the external walls (+ slideshow). The home, named Buddhist Retreat, sits atop a rocky bluff overlooking Capitol Reef National Park. It is set within the rugged landscape More

The post Gabion cages filled with volcanic stone support meditation platform at Utah spiritual retreat appeared first on Dezeen.

Haverstock uses stone-filled cages to disguise police shooting range in disused quarry

Stone-filled gabions provide the walls of this police training centre by architecture firm Haverstock, helping it camouflage with the craggy walls of a former quarry in Bristol, England (+ slideshow). The Blackrock Police Training Centre was designed by London-based Haverstock to provide specialist training facilities for the local police force, including two fire ranges and tactical training facilities, as well as offices and classrooms. […]

The post Haverstock uses stone-filled cages to disguise police shooting range in disused quarry appeared first on Dezeen.