Climbing wall and swing promote play at Hibinosekkei’s Tokyo childcare centre

Japanese architecture studio Hibinosekkei incorporated structures intended to encourage play into the interior design of this Tokyo support centre for children with developmental difficulties. The studio, which specialises in healthcare-related architecture, designed the facility for a site in Hamura, on the western edge of the Tokyo metropolitan region. The building’s design responds to the needs

The post Climbing wall and swing promote play at Hibinosekkei’s Tokyo childcare centre appeared first on Dezeen.

House-shaped windows puncture perforated-metal facades of Yokohama nursery

Japanese practice Hibinosekkei has completed a nursery in Yokohama, which features plywood-lined interiors and house-shaped openings set into its dark facades. MK-S Nursery was designed by local architecture office Hibinosekkei to accommodate a classroom for pre-school children and an after-school childcare centre within a former residential building. The project was overseen by the studio’s dedicated childcare division,

The post House-shaped windows puncture perforated-metal facades of Yokohama nursery appeared first on Dezeen.

Climbing nets surround tree extending through balcony of Osaka nursery school

The balcony play-area of this Osaka kindergarten by Hibinosekkei and Youji no Shiro provides children with an obstacle course of ramps, benches, monkey bars, and climbing nets around a tree. Located on the site of a former fire station, the architects wanted to provide a hub for the local community in Chitose New Town, Japan.

The post Climbing nets surround tree extending through balcony of Osaka nursery school appeared first on Dezeen.

Hibinosekkei installs micro-house in Japanese kindergarten to encourage independent play

Japanese studio Hibinosekkei has added a small wooden playhouse to a kindergarten in the city of Saga to encourage independent domestic role play. Atsugi-based Hibinosekkei designed the small gabled playhouse within the open-plan corridors of the school. The 15-square-metre space houses toy versions of the typical amenities used to carry out household chores. The structure is made entirely from unfinished pine, with the exterior clad in

The post Hibinosekkei installs micro-house in Japanese kindergarten to encourage independent play appeared first on Dezeen.