Remix Studio wraps metal mesh around artists studios and residences in Beijing

Layers of metal mesh are used to regulate the level of privacy and daylight for glazed creative studios added to a residential building in Beijing by local architecture firm Remix Studio. The WanWanShu project involved renovating two existing buildings and adding an extension that connects them in a single volume, to creates private residences topped

The post Remix Studio wraps metal mesh around artists studios and residences in Beijing appeared first on Dezeen.

Christmas Prelude

This magical period of the year resonates with LM’s universe and spirit. Winter whites even at home. Creating a polar atmosphere with silvery, white decorations, and well thought or meticulous details. All things minimal with modern metallic hangings, …

Strata Collection by Fort Standard

Brooklyn based Fort Standard has created a minimalist furniture collection made from raw brass, anodized aluminum and off-white powder coated metal which include a coffee table, side table and low shelving. Great attention to detail and quality that h…

In love with this Form ring set

Back in my high school days (early 2000’s) I collected silver rings. They were an eclectic mixture of rings my mother made in her metalwork class during college, some given to me for birthdays/Christmas and a couple I could afford with the money I earn…

Gould Evans creates black metal studio building for Missouri art school

American studio Gould Evans has completed a creative facility in Kansas City that houses an array of digital fabrication tools, including eight different types of 3D printer. Beals Studio — officially called the David T Beals III Studio for Art and Technology — is located on the campus of the Kansas City Art Institute. It

The post Gould Evans creates black metal studio building for Missouri art school appeared first on Dezeen.

Snøhetta’s King Abdelaziz Center for World Culture nears completion

New photographs reveal the pebble-shaped forms of Snøhetta’s cultural centre in Saudi Arabia, which is nearing completion ahead of its slated opening date in 2017. Snøhetta won a competition for the King Abdulaziz Center for World Culture in the city of Dhahran in 2007, and began construction the following year. Designed for the Saudi oil company Aramco, the cultural centre

The post Snøhetta’s King Abdelaziz Center for World Culture nears completion appeared first on Dezeen.

Woods Bagot’s zinc-clad apartments echo industrial context in Melbourne

Balconies and windows with deep black frames project from these zinc-clad apartment blocks in Melbourne, designed by Woods Bagot to reference the area’s industrial architecture. The Assembly Apartments are situated in northern Melbourne, in an area with an industrial heritage evidenced by the high number of factory buildings. Local practice Woods Bagot, who designed the 137 apartments for the high-end developer Cbus Property, sought

The post Woods Bagot’s zinc-clad apartments echo industrial context in Melbourne appeared first on Dezeen.

The Voolyberg Tower Climbs Up Into The Sky

The eye-catching staircase is located in the Flemish Brabant municipality of Tielt-Winge in Belgium, and has been designed by engineering studio Close to bone. It`s structure blurs the distinction between a tower and a stairway which floats high above …

Bird-watching pavilions by Plant Architect are made from perforated plates of weathering steel

Plant Architect has used weathering steel to create a series of wing-like structures for bird watchers in a Toronto park, which are punctured with both patterns and information about local species (+ slideshow). Located in the city’s East Point Park Bird Sanctuary, structures were completed by the Toronto-based firm as part of a local initiative to More

The post Bird-watching pavilions by Plant Architect are made from perforated plates of weathering steel appeared first on Dezeen.

Architecture Microclimat completes Ontario fitness centre for body builders and gymnasts

Canadian studio Architecture Microclimat has created a simple athletic facility in Ontario with a lofty ceiling that enables gymnasts to hang high in the air (+ slideshow). Called La Taule, or The Slammer, the new light-filled gym is located in Waterloo, a city in southern Ontario. Rectangular in plan, the 390-square-metre building features an asymmetrical gabled More

The post Architecture Microclimat completes Ontario fitness centre for body builders and gymnasts appeared first on Dezeen.

GilBartolomé Architects creates cavernous “Gaudiesque” residence with a zinc-shingled roof

A wavy zinc-covered roof covers the front of this residence by Madrid practice GilBartolomé Architects, which is dug into a steep cliff face overlooking the Mediterranean Sea in Spain’s Granada province (+ slideshow). The property called House on the Cliff was designed by architects Pablo Gil and Jaime Bartolomé for a young couple who bought a difficult hillside plot, which has a More

The post GilBartolomé Architects creates cavernous “Gaudiesque” residence with a zinc-shingled roof appeared first on Dezeen.

metal + stone


Warm wooden and class tones contrast deep grey walls and flooring.

Photographer by Lachlan Moore
Art Direction & Styling by Studio Moore

Fabre/deMarien’s Tirepois apartments feature metal cladding and recessed windows

Galvanised metal cladding gives this housing development in Bordeaux a factory-like aesthetic that references its setting in a once industrial neighbourhood (+ slideshow). The Tirepois project occupies two plots adjacent to the Rue Achard – a main thoroughfare through the Bacalan neighbourhood. Designed by local studio Fabre/deMarien, the buildings are situated on either side of More

The post Fabre/deMarien’s Tirepois apartments feature metal cladding and recessed windows appeared first on Dezeen.

Arc

Designed and Handcrafted in Montreal. Parametric I Ring – Theorem Bracelet from the Linearity collection of Arc Jewellery. Pinpointing a brand that feels right, that possesses all of your little requirements, and in which you perceive true authenticity in its … Continue reading

Souto de Moura and Correia reference industrial dust collectors with auditorium in Portalegre

Shiny metal cladding and exposed ducting lend an industrial feel to this auditorium for a virtual-reality research centre in Portalegre, Portugal, by Eduardo Souto de Moura and Graça Correia (+ slideshow). The auditorium is part of a masterplan developed by Souto de Moura – the 2011 Pritzker laureate, responsible for buildings including the Paula Rêgo Museum in […]

The post Souto de Moura and Correia reference industrial dust collectors with auditorium in Portalegre appeared first on Dezeen.

Courtyard becomes rotunda inside Toronto university building by Moriyama & Teshima

Behind the aluminium facade of this innovation centre for the University of Toronto Mississauga, local office Moriyama & Teshima Architects has converted a courtyard into a rotunda with a glass roof (+ slideshow). The university asked Moriyama & Teshima Architects to upgrade an earlier building of its own design – the Kaneff Centre completed in 1992 at the campus […]
The post Courtyard becomes rotunda inside Toronto university building by Moriyama & Teshima appeared first on Dezeen.