Elevated walkway and visitor centre added to 12th-century abbey ruins by Binario Architectes

Binario Architectes has used Corten steel, concrete and wood to create a series of new additions to the Villers Abbey in Belgium, including a visitor centre and an elevated pathway (+ slideshow). The Belgian studio converted a former watermill to create the Abbey Visitor Centre in the town Villers-la-ville. Said to be the largest abbey ruins in Europe, Villers Abbey covers a More

The post Elevated walkway and visitor centre added to 12th-century abbey ruins by Binario Architectes appeared first on Dezeen.

Hernández Arquitectos’ minimal white monastery features a concrete-clad bell tower

The bell tower of this monastery on the outskirts of Valencia features a ridged surface and darker tone that helps it stand out from the adjoining buildings (+ slideshow). The Monastery of Santa Catalina de Siena is located in the Paterna district to the northwest of Valencia, and was designed by local firm Hernández Arquitectos for a […]

The post Hernández Arquitectos’ minimal white monastery
features a concrete-clad bell tower
appeared first on Dezeen.