The Opulent Public Toilet On A Norwegian Scenic Highway

Oslo studio Morfeus Arkitekter has completed a mirrored toilet block on the Norwegian coastline of Andøya, a magnificent rest break for road trippers passing by.
Read more

Transborder Studio’s Holocaust study centre extension will be embedded into hill

Transborder Studio has unveiled plans to add a contemporary extension to a Holocaust research centre in western Oslo, Norway, composed of box-shaped volumes that will be built into a hill. Local architects Transborder Studio were charged with designing the extension to the Villa Grande on Oslo’s Bygdøy peninsula, following an invited competition that included practices Snøhetta,

The post Transborder Studio’s Holocaust study centre extension will be embedded into hill appeared first on Dezeen.

Timber-and-glass boxes contain pair of residences on a Norwegian hillside

Norwegian studio Reiulf Ramstad Architects arranged the living areas of these two homes in a stack of concrete, timber and glass boxes that extend out from a steeply sloping site in an Oslo suburb. Two-in-One House is located on a challenging site at the end of a dead-end road in the Ekeberglia neighbourhood of Oslo’s

The post Timber-and-glass boxes contain pair of residences on a Norwegian hillside appeared first on Dezeen.

HZA Designs A Rest Stop Overlooking The Norwegian Sea

Oslo-based studio Haugen/Zohar Arkitekter’s latest addition to the Norwegian coastline proves that public toilets don’t have to be an eyesore.
Read more

Mork-Ulnes Architects completes timber-clad house with “pinwheel plan” in a Norwegian forest

This compact house overlooking a lake to the north of Oslo features four intersecting pitched-roof volumes, which radiate out towards the landscape to frame distinct views and shelter a pair of patios. Mork-Ulnes Architects, which has offices in San Francisco and Oslo, designed the property for the family of an American geologist who moved to Oslo

The post Mork-Ulnes Architects completes timber-clad house with “pinwheel plan” in a Norwegian forest appeared first on Dezeen.

Weathering steel panels create rusty walls for family home in Oslo’s old town

Jarmund/Vigsnæs Architects has used a palette of Corten steel, concrete and plywood to create this low-maintenance family home in Oslo, Norway. The local architecture firm designed Rust House for a plot in Oslo’s Gamlebyen area, the old town in the eastern part of the inner city that dates back to medieval times. After a period of decline in

The post Weathering steel panels create rusty walls for family home in Oslo’s old town appeared first on Dezeen.

Haptic and Nordic to build “sustainable city of the future” at Oslo airport

Haptic Architects and Nordic Office of Architecture have released plans for a city next to Oslo Airport that is to be completely powered by self-produced energy and served by driverless electric vehicles.  The practices are masterplanning Oslo Airport City (OAC) for a 370-hectare site beside the airport – which was recently extended by Nordic Office of

The post Haptic and Nordic to build “sustainable city of the future” at Oslo airport appeared first on Dezeen.

A Luminous Cabin In The Norwegian Mountains

Rever and Drage Architects have created a whimsical four-part cabin in the Norwegian mountains. ‘Cabin at Troll’s Peak’ borrows its form from traditional cluster farms of the area: where buildings with different functions and different construction tec…

CF Møller and Reiulf Ramstad unveil plans for plant-covered tower in Oslo

CF Møller Architects and Reiulf Ramstad Arkitekter have teamed up to design a tower at Oslo’s central station, which will have a telescopic form to facilitate plant-covered terraces. Named Nordic Light, the building will contain a concourse for travellers in its base and offices above. At 110 meters high, the tower will echo the height of

The post CF Møller and Reiulf Ramstad unveil plans for plant-covered tower in Oslo appeared first on Dezeen.

Haptic Architects unveils plans for domed aquarium on former airport site in Oslo

London studio Haptic Architects’ design for the New Aquarium in Oslo resembles two gently undulating rocks that stretch out into the sea. Located in Bærum, a municipality of on the outskirts of the Norwegian capital, the project will form part of a wider waterfront transformation and urban development on the site of the city’s former airport.

The post Haptic Architects unveils plans for domed aquarium on former airport site in Oslo appeared first on Dezeen.

Winning design chosen for Norwegian government headquarters following 2011 terrorist attack

Haptic and Nordic Office of Architecture have won the competition to redesign the Norwegian government headquarters after it was damaged during a fatal terrorist attack six years ago. The winning proposal called Adapt was developed by Nordic Office of Architecture and Haptic under the same Team Urbis. The architects are working with engineering firm Ramboll, landscape studios SLA and Bjørbekk & Lindheim, and consultants Asplan Viak, COWI, Aas-Jacobsen, Per Rasmussen,

The post Winning design chosen for Norwegian government headquarters following 2011 terrorist attack appeared first on Dezeen.

New designs unveiled for Norwegian government headquarters following 2011 terrorist attack

The part of Oslo’s government quarter damaged during the 2011 terrorist bombing will be replaced by one of two proposals – one by a team including Haptic and Nordic, and another by a team featuring A-Lab and LPO Architects. Statsbygg, the Norwegian Directorate of Public Construction and Property, organised a competition calling for proposals to redevelop the Regjeringskvartalet, an area containing several ministry buildings,

The post New designs unveiled for Norwegian government headquarters following 2011 terrorist attack appeared first on Dezeen.

In Oslo, soft neutrals are accented by chrome



A renovated apartment furnished by Oslo Deco that features neutral walls in shades of grey and large windows allowing plenty of natural light. One of the features of a home that is so important to me is the light, having the home filled with natural light all day long so that you don’t need to use lamps until the evening is the most ideal kind of home.

JavaScript is currently disabled in this browser. Reactivate it to view this content.


Despite the neutral grays and soft colors, this home is also accented by metallic chrome and steel used in lighting pieces, furniture, kitchen hardware, fixtures and other accessories giving it a very modern look. The consistent use of related colors and metal throughout the house brings all the rooms together to create a harmonious look overall.




The bathroom (above) is one of my favorite spaces, outlooking views of the city with more large windows, a suspended mirror and floating cabinets I can imagine this would be a peaceful place to unwind from the day.

JavaScript is currently disabled in this browser. Reactivate it to view this content.


Found with thanks, from Elisabeth Heier.

Nordic doubles the size of Oslo Airport with curved extension

Nordic Office of Architecture has added a 300-metre-long extension with a curved roof to the airport in Oslo it designed in the 1990s. Oslo-based Nordic has doubled the size of the Norwegian airport with the addition of the 140,000-square-metre extension. It increases the capacity of the airport to 35 million passengers a year. The project included the expansion of the existing terminal and

The post Nordic doubles the size of Oslo Airport with curved extension appeared first on Dezeen.

Oslo psychiatric centre by Hille Melbye features planted courtyards and decorative brickwork

Patients of Hille Melbye’s psychiatric centre in Oslo are welcomed by a decorative brick building, which is surrounded by landscaped courtyards designed to act as an extension of therapy. The local studio was commissioned to design the complex to accommodate day, night, outpatient and ambulatory psychiatric services for the neighbourhoods of Oslo. It was vital that the Southern Oslo

The post Oslo psychiatric centre by Hille Melbye features planted courtyards and decorative brickwork appeared first on Dezeen.

Red-brick boxes pop out of A-Lab’s narrow office block on Oslo’s waterfront

Meeting rooms cantilever from one side of this wedge-shaped office block in Oslo by Norwegian firm A-Lab – the final building in the city’s waterfront Barcode Project regeneration scheme.  The red brick office block named Wedge is the last of 13 buildings to be completed on the Barcode Project, which has seen the regeneration of a former docklands in the city. It accompanies A_Lab’s

The post Red-brick boxes pop out of A-Lab’s narrow office block on Oslo’s waterfront appeared first on Dezeen.

Oslo Travel Diaries

While in Oslo this week, I made myself comfortable at the Bloggers Inn room in the Scandic Solli hotel near the Royal Palace. What is interesting about this Scandic is that this room is what we could only call : blogger friendly. The spacious room (separate living room and bathtub in the bathroom) is equipped with iPad, tripod and self-timer cameras for more flexible shooting and wireless speakers. Any blogger can apply for a free stay (for up to two days), enough time to enjoy a weekend in the city. I took some photos while there, my interpretation is a little bit more moody when it comes to the colors and perspective, I hope you enjoy some of my favorite corners of the hotel as shown below.

//Photography by Katerina Dima


Find me on Instagram | Pinterest | Twitter | Facebook | Bloglovin | Feedly | Snapchat | Etsy
© 2013-2016 ONLYDECOLOVE.COM
ALL RIGHTS RESERVED
The post : Oslo Travel Diaries , appeared first on Only Deco Love
Styling and photography by Katerina Dima unless otherwise stated.

Lund Hagem’s blackened timber cabin designed to withstand Norway’s harsh winters

Oslo studio Lund Hagem has completed a holiday cabin on a Norwegian ski resort, featuring blackened timber and concrete elevations that hunker down to protect it from the winter weather. The property is located in the Geilo resort, 982 metres above sea level, on a site that provides its owners with a panoramic view of the Geilo

The post Lund Hagem’s blackened timber cabin designed to withstand Norway’s harsh winters appeared first on Dezeen.

Travel Diaries : Scandic St Olavs Plass

// Photos by Katerina Dima
In between my trip to Stockholm and Paris I spent a lot in Oslo due to many meetings and in order to attend all the Oslo press launches. One of the hotels I stayed at was the Scandic at St Olavs Plass. Due to its color palette that hints so much to autumn I thought today(the most beautiful autumn day) was the perfect opportunity to share some of the photos I took.
The restaurant is one of the best features of the hotel. Filled with And Tradition In Between SK1 chairs, made breakfast the highlight of my day. In fact, one of the first things I did as soon I returned from all my travelling was to order four for my dining room. If you really enjoy your breakfast as much I do, then Scandic hotels offer one of the best I have had the pleasure to try, I always look forward to my mornings. Couple that with a beautiful dining room in St Olavs Plass and you have an exquisite breakfast experience.  
Scandic St Olavs Plass is all very recently renovated so you will find that everything is new, from the rooms (more photos here) to the last detail. I did not stay in my room as much, though it was very comfortable, as I would leave very early in the morning and return late at night to sleep. However I can wholeheartedly recommend visiting for the great breakfast experience, at least, this is where I spend the bulk of my time while in Scandic St Olavs Plass , even when I had a little bit of extra time while working with a hot cup of coffee.
Find me on Instagram | Pinterest | Twitter | Facebook | Bloglovin | Feedly | Snapchat | Etsy
© 2013-2016 ONLYDECOLOVE.COM
ALL RIGHTS RESERVED
The post :  Travel Diaries : Scandic St Olavs Plass, appeared first on Only Deco Love
Styling and photography by Katerina Dima unless otherwise stated.

Oslo Bathroom Love




//Photos by Katerina Dima
While in Oslo during August I stayed at Comfort Karl Johan Hotel (see the blogpost here), and while my room and the hotel themselves were quite beautiful, what stole my heart was the absolutely amazing bathroom. The light was amazing, shining through the milky window glasses, it created an ambient calming atmosphere throughout the day.The high ceilings reinforced a lofty feeling, while the black and white design of the tiles defining the shower area gave depth but also accentuated the tall windows even more. I immediately took a shower and a long bath right after I layered out all my Aesop favorite travel sized products for an even more homey feeling. I loved the hotel but I was even more sad to leave this bathroom behind, definitely visiting again next time I am in Oslo for a few days.


Find me on Instagram | Pinterest | Twitter | Facebook | Bloglovin | Feedly | Snapchat | Etsy
© 2013-2016 ONLYDECOLOVE.COM
ALL RIGHTS RESERVED
The post : Oslo Bathroom Love, appeared first on Only Deco Love
Styling and photography by Katerina Dima unless otherwise stated.

AART to add looping extension to Oslo Viking museum

Nordic firm AART has won a competition to extend the Viking Age Museum building in Oslo, with plans to add a new curving wing to the cruciform plan (+ slideshow). The contest called for a major expansion of the 192os museum designed by Norwegian architect Arnstein Arneberg, which is located on Oslo’s Bygdøy peninsula and contains a large collection of Viking paraphernalia. AART saw More

The post AART to add looping extension to Oslo Viking museum appeared first on Dezeen.

Native

The essential and textural long-sleeved midi dress by Native Stranger for a functional and cozy look. The details, the cut, and the fabric give it a totally unique aspect. Minimal accessories and simple kicks will achieve a clean and classic … Continue reading

Dark Arkitekter adds staircase-inspired tower to Oslo’s fast-developing waterfront

Designed to looks like a giant staircase, this Oslo office block by Dark Arkitekter completes the trio of buildings housing the headquarters of DNB Bank, created in collaboration with MVRDV and A-Lab (+ slideshow). The West Building, also known as Bygg C forms part of the Barcode Project – a major new high-rise development on former dock and More

The post Dark Arkitekter adds staircase-inspired tower to Oslo’s fast-developing waterfront appeared first on Dezeen.

Tiny timber cabin by Jarmund/Vigsnæs has windows incorporated in its angled facades

Norwegian studio Jarmund/Vigsnæs Architects has designed a small wooden cabin at the end of a garden in Oslo with an angular form that frames different views of its surroundings (+ slideshow). Situated in a residential suburb in the Norwegian capital, the 15-square-metre structure was designed by Jarmund/Vigsnæs Architects to provide its owners with a quiet retreat […]

The post Tiny timber cabin by Jarmund/Vigsnæs has windows incorporated in its angled facades appeared first on Dezeen.

MVRDV used pixellated forms to make DNB Bank “human and approachable” says Winy Maas

Winy Maas of MVRDV explains how his design for a “big building composed of mini units” created a headquarters for Norway’s DNB Bank interspersed with indoor and outdoor meeting places, in the penultimate movie from our exclusive series (+ movie). Completed in 2012, the building is one of three designed for the bank on a developing stretch of Oslo’s waterfront. Rotterdam-based […]

The post MVRDV used pixellated forms to make DNB Bank “human and approachable” says Winy Maas appeared first on Dezeen.

Timber-clad home by Schjelderup Trondahl sits on a hill overlooking Oslo

Vibrant green-yellow frames accentuate the windows and doors of this spruce-clad house built on a hillside with views over Oslo (+ slideshow). Local studio Schjelderup Trondahl Arkitekter designed House Linnebo for a hillside site on the outskirts of the Norwegian capital. The hill marks the outer perimeter of the city, with the urban landscape fading out into miles of dense forest to the rear of the […]

The post Timber-clad home by Schjelderup Trondahl
sits on a hill overlooking Oslo
appeared first on Dezeen.

Villa Wot is a brick cuboid punctured by different-sized windows

Dark brick cladding contrasts with the pale wood and plasterboard interior of this house in Oslo by local architecture office Narud Stokke Wiig (+ slideshow). Villa Wot was designed by Narud Stokke Wiig for a family of five and built in the backyard of an existing property that has been in the family for generations. […]

The post Villa Wot is a brick cuboid punctured
by different-sized windows
appeared first on Dezeen.

Riverside concrete pavilion in Norway pays tribute to a paper press

Exactly 30 years of footage of a paper pulp press in action is being projected onto a concrete screen inside this pavilion, created by A2 Architects and artist John Gerrard on the site of a former paper mill (+ slideshow). Pulp Press is a permanent site-specific commission for the Kistefos Museum in Oslo, designed by […]
The post Riverside concrete pavilion in Norway pays tribute to a paper press appeared first on Dezeen.