MVRDV unveils plans for Sri Lankan office building with stepped terraces

Work has begun on an office building designed by Rotterdam studio MVRDV for the Sri Lankan capital Colombo, which will feature a gridded facade based on local weaving patterns. Rising eight storeys high, the 12,000-square-metre Veranda Offices building will include a mix of office spaces, as well as a restaurant, a cafe and an events pavilion. Stepped terraces will interlock with

The post MVRDV unveils plans for Sri Lankan office building with stepped terraces appeared first on Dezeen.

Perforated steel and pavement lights let the sun pierce London townhouse by Andy Martin Architecture

Andy Martin Architecture gutted this five-storey Georgian townhouse in Belgravia, adding glass pavement lights to the ground floor to allow natural light to filter down to the basement. Andy Martin’s locally based firm was tasked with bringing extra light into the residence of their clients, who wanted to introduce elements of their Sardinian heritage into the central London

The post Perforated steel and pavement lights let the sun pierce London townhouse by Andy Martin Architecture appeared first on Dezeen.

Herzog & de Meuron uses staggered floors to create plant-covered terraces at Beirut tower

Staggered floor plates and set-back glazing create large planted terraces around this 119-metre tower by Swiss architects Herzog & de Meuron, which overlooks Beirut’s marina. Jacques Herzog and Pierre de Meuron designed Beirut Terraces as part of a new masterplan developing around the St Georges Hotel. This area of the Lebanese capital is gradually being regenerated following a devastating car bomb attack

The post Herzog & de Meuron uses staggered floors to create plant-covered terraces at Beirut tower appeared first on Dezeen.

1540 Arquitectura adds cosy cellar and events terrace to tequila distillery

Tequila-fuelled parties can be held at this social venue, created by Mexican firm Quince Cuarenta Arquitectura for a distillery in Jalisco, while quieter sampling sessions take place underneath. The Terraza Destilería is tucked away within a distillery complex in the town of Tequila, from which the popular alcoholic drink made from the local agave plant

The post 1540 Arquitectura adds cosy cellar and events terrace to tequila distillery appeared first on Dezeen.

Stacked boxes form Bengo Studio’s towering Tree House hotel in rural China

Timber-clad rooms are stacked vertically and rotated around a spiral staircase to form this hotel in China’s Anhui province, treating guests to 360-degree views of the surrounding tree-covered mountains. Shanghai architecture office Bengo Studio designed the Qiyunshan Tree House hotel for a clearing in the Huangshan mountains. By setting the rooms one on top of the other rather than

The post Stacked boxes form Bengo Studio’s towering Tree House hotel in rural China appeared first on Dezeen.

Huge circular skylight punctures terrace canopy in south of France house

A huge, round opening is carved above the outdoor dining area of this house in southern France by Pascual Architect, which also features large glass doors that swing open to the garden. The local studio designed the 180-square-metre family house in the city of Nîmes to make the most of the region’s sun and a garden featuring a swimming pool. On the southern side

The post Huge circular skylight punctures terrace canopy in south of France house appeared first on Dezeen.

AR Design Studio replaces landslide-damaged holiday home with cluster of larch-clad blocks

This holiday home on the West Dorset coast is made up of four irregular larch-clad blocks, and was designed by AR Design Studio to replace a house destroyed in a landslide. Hampshire-based AR Design Studio was originally asked to extend an existing holiday home on a cliff top on the coastline of Lyme Regis. But half way through

The post AR Design Studio replaces landslide-damaged holiday home with cluster of larch-clad blocks appeared first on Dezeen.

Arched pathways cut through Hangzhou office block by Julien De Smedt

Two massive voids cut diagonally through this office tower in Hangzhou, China, by JDS Architects to create an arched pathway underneath and a stepped park on top. The 16-storey Hangzhou Gateway is located in the city’s Gongshu District, an old industrial neighbourhood undergoing urban transformation. The “H-shaped” building – created by its two voids – hosts workspaces, along with shops, a restaurant and a post office.

The post Arched pathways cut through Hangzhou office block by Julien De Smedt appeared first on Dezeen.

Stacked concrete blocks and roof deck give diners sea views from South Korean cafe by IDMM Architects

This coastal cafe in the South Korean city of Gijang comprises a series of enormous concrete volumes that dwarf neighbouring houses, and are stacked and rotated to optimise views of the East China Sea. The Waveon cafe perches high on a hilltop overlooking the rocky shoreline of the area north of South Korea’s second largest city, Busan.

The post Stacked concrete blocks and roof deck give diners sea views from South Korean cafe by IDMM Architects appeared first on Dezeen.

BCHO Architects embeds house with roof terrace into South Korean mountainside

A broad roof terrace with sunken seating areas disguises this holiday home by BCHO Architects, which nestles into the mountainous terrain of its plot in South Korea’s Gyeonggi Province. The clients requested a modest second home in the countryside to the east of Seoul, where they could stay when retiring to the mountains for hiking weekends. When designing the

The post BCHO Architects embeds house with roof terrace into South Korean mountainside appeared first on Dezeen.

Vertical slats clad terraced housing on the edge of a Swedish forest

Swedish architecture studio Arklab has completed a group of terraced houses on the outskirts of Stockholm, featuring facades fronted with timber battens that restrict views into the interiors. The cluster of townhouses was designed by Arklab for Swedish developer Erik Wallin and is located on the edge of the Nacka nature reserve, to the south

The post Vertical slats clad terraced housing on the edge of a Swedish forest appeared first on Dezeen.

Rugged oak and stone walls enclose holiday home overlooking Chilean wetlands

The roof terrace of this timber- and stone-clad retreat by Croxatto and Opazo Arquitectos offers holiday-makers panoramic views of a scenic wetland in Chile. Machagua House is located around 180 kilometres northwest of Santiago next to a wetland in the town of Cachagua. The holiday home comprises two volumes faced in opposing materials. The larger single-story block forming

The post Rugged oak and stone walls enclose holiday home overlooking Chilean wetlands appeared first on Dezeen.

Gabion cages filled with volcanic stone support meditation platform at Utah spiritual retreat

An expansive terrace provides a meditation space at this weekend residence and spiritual retreat in the Utah desert, which US firm Imbue Design completed using stone-filled gabions for some of the external walls (+ slideshow). The home, named Buddhist Retreat, sits atop a rocky bluff overlooking Capitol Reef National Park. It is set within the rugged landscape More

The post Gabion cages filled with volcanic stone support meditation platform at Utah spiritual retreat appeared first on Dezeen.

A Japanese Home Flooded By Granular Light

Yoshiaki Yamashita Architect & Associates designed a three-story Osaka home that prioritizes both privacy and light.
Read more

A Terraced Townhouse Renovation In Portugal

Portuguese design and architecture practice Estudio ODS refurbished a narrow terraced townhouse in Tavira, Portugal.
Read more