Posted on: 06/23/2022 Posted by: Maddie Comments: 0

Als je op zoek bent naar een parasol, dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden om de perfecte parasol voor jouw behoeften te vinden. Wat deze punten zijn? Geen zorgen, in dit artikel geven we jou 3 tips om de juiste parasol te kopen voor in jouw tuin, terras of balkon.  

Denk aan de sluithoogte bij het kopen van een parasol

Je hebt parasols die zijn onderverdeeld in modellen met en zonder telescoop steel. Een telescoopsteel is de centrale mast van de parasol die zich als een telescoop ontvouwt als hij gesloten is. Waarom is dat handig? Tafels en stoelen op terrassen staan vaak vast op hun plaats, waardoor het een heel karwei is om ze telkens te verwijderen als je de parasol wilt openen en sluiten. Het telescopische mechanisme sluit de parasol hoger op zijn stok, zodat de baleinen nooit de tafels, stoelen, gasten of de grond raken. Als je op een terras met telescopische parasols zit, kun je blijven zitten terwijl de parasols worden geopend. Dit is helemaal handig met een grote parasol. Wanneer parasols niet over dit mechanisme beschikken, moet er ruimte worden vrijgemaakt voordat de parasol kan worden geopend of gesloten. En dat is natuurlijk niet ideaal. 

Rolbandmaat van een parasol

Precisie is belangrijk, dus jouw rolmaat is jouw beste vriend als je zeker wilt weten dat de parasol goed past boven jouw tafel of loungeset. Houd altijd een kleine marge aan voor de wind. Vooral parasols met zijstokken kunnen bij windvlagen wat schommelen. Als de parasol te dicht bij een muur staat, kan het doek na verloop van tijd beschadigen. Daarom is het essentieel dat je voldoende ruimte laat om het doek van jouw parasol in de best mogelijke conditie te houden.

Draaicirkel van een parasol

Vrijhangende modellen, zoals Solero Fratello zijn draaibaar. Dit is een uitstekende optie, die je in staat stelt de zon de hele dag te volgen. Houd wel goed rekening met de beschikbare ruimte op je terras, tuin of balkon. Helemaal als je een grote parasol wil gaan kopen. Het is verstandig om hier vooraf over na te denken, om teleurstelling te voorkomen.