RIBA reveals best British architecture for 2018

The Royal Institute of British Architects has announced the 49 winners of its national awards, including the Tate St Ives, Bloomberg’s Foster + Partners-designed London HQ, and a housing development in old gasholders. Recognising the best buildings of the past 12 months, the RIBA National Awards 2018 includes major public and commercial projects from the

The post RIBA reveals best British architecture for 2018 appeared first on Dezeen.

Eight key projects by Christo and Jeanne Claude

We round up eight of Christo and the late Jeanne-Claude’s most arresting temporary art interventions from the past 50 years, as their first major UK sculpture is unveiled. The art duo are famous for their large scale pieces that involve wrapping landmark buildings and landscapes in huge amounts of fabric, or creating temporary structures from

The post Eight key projects by Christo and Jeanne Claude appeared first on Dezeen.

Cruciform pavilion by Krupinski/Krupinska Arkitekter references historic Copenhagen garden

The light filtering through tree-lined avenues inspired this slatted pavilion by Swedish studio Krupinski/Krupinska Arkitekter, which is installed in a cross-shaped formation in a Copenhagen park. The elongated walkways of the King’s Garden Pavilion encourage visitors to promenade along them. The regularly placed wooden columns filter the light like tree trunks, while the slatted roof is intended to mimic

The post Cruciform pavilion by Krupinski/Krupinska Arkitekter references historic Copenhagen garden appeared first on Dezeen.

Apple store was proposed for Garden Bridge in return for sponsorship

Boris Johnson had secret talks with Apple over a ‘mad’ mid-bridge store during a 24-hour visit to the tech company’s San Fransisco headquarters to secure funding for the Thomas Heatherwick-designed Garden Bridge. The idea for an Apple retail store on the middle of bridge was suggested by the tech giant in return for sponsoring the project,

The post Apple store was proposed for Garden Bridge in return for sponsorship appeared first on Dezeen.

Büros für Konstruktivismus turns a chicken coop in Berlin into an artist’s studio

Berlin-based practice Büros für Konstruktivismus has transformed a former chicken house in the back garden of a 1930s home into a pine-lined artist’s studio. The project is named Hühnerhaus, the German word for henhouse. The coop was originally constructed just after second world war in the grounds of a Berlin villa, but after its renovation the owner now uses

The post Büros für Konstruktivismus turns a chicken coop in Berlin into an artist’s studio appeared first on Dezeen.

Alvar Aalto inspired the orange blockwork fireplace in Notan Office’s Brussels roof extension

This extension to the roof of a Brussels apartment block by local studio Notan Office features a fireplace that takes its cues from the work of modernist architect and designer Alvar Aalto. The project titled Lincoln is a 140-square-metre extension of a penthouse apartment in an residential area of Brussels. Set back from the main building, the extra level is almost

The post Alvar Aalto inspired the orange blockwork fireplace in Notan Office’s Brussels roof extension appeared first on Dezeen.

Jun Igarashi Architects uses loophole in Japanese planning to equip Hokkaido house for snowy winters

Jun Igarashi Architects found a work-around in Japanese building code to create this house on Hokkaido’s southwest coast, which features a larger than average roof to protect a pair of patios from snowfall. Winters in Hokkaido, Japan’s northernmost island, are renowned for their snowfall. Snow-sports enthusiasts from around the world flock to experience the waist-deep powder that typically blankets

The post Jun Igarashi Architects uses loophole in Japanese planning to equip Hokkaido house for snowy winters appeared first on Dezeen.

Work starts on Schmidt Hammer Lassen-designed innovation centre adapted to Shanghai’s extreme weather

Architecture firm Schmidt Hammer Lassen has designed a business incubator for Shanghai, featuring sheltered terraces that allow for year-round outdoor use. Construction began on 18 September on the new CaoHeJing Guigu Creative Headquarters in Shanghai’s technology hub. The project is the third collaboration between Schmidt Hammer Lassen and the government-backed CaoHeJing Hi-Tech Park. CaoHeJing Hi-Tech Park

The post Work starts on Schmidt Hammer Lassen-designed innovation centre adapted to Shanghai’s extreme weather appeared first on Dezeen.