Zaha Hadid’s Port House in Antwerp captured in photography by Hélène Binet

Swiss-French photographer Hélène Binet has shot the recently completed port authority building in Antwerp by Zaha Hadid Architects, which features a huge glazed volume mounted on its roof. Binet photographed Port House ahead of its inauguration last week. The building is one of a string of projects designed by the late architect Zaha Hadid that are due to be completed More

The post Zaha Hadid’s Port House in Antwerp captured in photography by Hélène Binet appeared first on Dezeen.

Zaha Hadid Architects sits rippling glass lump on top of Antwerp port building

A huge, faceted glass volume sits on the roof of the new headquarters Zaha Hadid Architects has designed for Antwerp’s Port Authority (slideshow). Zaha Hadid Architects added the glass extension to a disused fire station in Antwerp’s docks to create Port House. First unveiled in 2009, the scheme was one of the most ambitious designs proposed by British-Iraqi More

The post Zaha Hadid Architects sits rippling glass lump on top of Antwerp port building appeared first on Dezeen.

Glossy green bricks lend woven texture to Belgian primary school by Areal Architecten

Glazed mint-green bricks alternate to create a basketweave pattern across the walls of this school building by Areal Architecten, which also frames a series of terraces and covered play spaces (+ slideshow). The Antwerp studio added the block to provide extra classrooms and a multipurpose hall for an existing primary school in the Belgian town of Boom. The small green glazed bricks cover the building’s More

The post Glossy green bricks lend woven texture to Belgian primary school by Areal Architecten appeared first on Dezeen.

Sculp IT adds “world’s largest pivoting window” to an Antwerp townhouse

A pair of glass panels, weighing almost four tonnes and spanning two storeys in height, pivot out towards the garden of this renovated Antwerp home. The twin panels – described by Belgian studio Sculp IT as “the world’s largest pivoting window” – form the rear wall of the house extension, connecting a new kitchen and dining room with the garden beyond. The house had previously featured extensions […]

The post Sculp IT adds “world’s largest pivoting window” to an Antwerp townhouse appeared first on Dezeen.

BEL Architecten leaves rough surfaces on show in warehouse converted into a cultural centre

Peeling plaster and exposed brickwork reveal the interventions made by BEL Architecten to convert this former Antwerp warehouse into a cultural centre (+ slideshow). Antwerp’s governors asked local studio BEL Architecten to transform a centrally located derelict goods warehouse into a creative space for the city’s young inhabitants. Amenities housed in the new centre include venues for music, theatre […]

The post BEL Architecten leaves rough surfaces on show
in warehouse converted into a cultural centre
appeared first on Dezeen.