Tree-like columns support roof of Ghent house extension by Atelier Vens Vanbelle

Columns and struts modelled on tree trunks and branches frame this extension to a home in Ghent, designed by Atelier Vens Vanbelle to feel like a continuation of the garden. Clients Hans and Delphine asked the local architecture studio to create an extension that would link with a small walled garden at the rear of their home. Timber columns are dotted More

The post Tree-like columns support roof of Ghent house extension by Atelier Vens Vanbelle appeared first on Dezeen.

Mirror-clad office extension by Atelier Vens Vanbelle offers reflections of brickwork and trees

Atelier Vens Vanbelle has extended a notary’s office it completed five years ago in the Belgian village of Horebeke, adding mirrored walls that reflect both the original building and its pastoral setting (+ slideshow). Ghent-based Atelier Vens Vanbelle designed the original office to make the most of a site at the end of a small street that overlooks the surrounding farmland. The building […]

The post Mirror-clad office extension by Atelier Vens Vanbelle offers reflections of brickwork and trees appeared first on Dezeen.

Atelier Vens Vanbelle adds “retro-futuristic capsule” to a Belgian home

A curving copper-clad extension punctuated by portholes has been added to a house in Ghent, Belgium, by local studio Atelier Vens Vanbelle, who describe the structure as “a cocktail of science fiction and nostalgia” (+ slideshow). Atelier Vens Vanbelle designed the extension to accommodate an extra bedroom, bathroom and a new foyer area, which they placed […]

The post Atelier Vens Vanbelle adds “retro-futuristic
capsule” to a Belgian home
appeared first on Dezeen.