The Studio of Swedish Stylist, Lotta Agaton

It’s hard to know where to start with a place like this, especially for someone like me who has been an avid fan of Lotta’s for no less than 5 years now. Her style is amazing and her new studio is, to no one’s surprise, as chic and stylish as she is. O…

The Stone Atelier By Fran Silvestre Arquitectos

Based in Valencia, Fran Silvestre Arquitectos is an architecture and design studio that constructs a diverse range of public and private buildings around the globe. ‘The Stone Atelier’ was created to provide an office and exhibition space for stone…

IKEA’s creative offices in Malmö cater 15 unique workspaces for individuals and group workshops

The interior of the offices for the creative team of Sweden’s IKEA was designed by Nanna Lagerman and Nina Warnolf to serve employees who need to work alone or collaboratively. Located on the fourth floor of a building that was once a bank, the creator…

The Office Of Studio Guilherme Torres

As part of a process of renewal integral to their practice, Studio Guilherme Torres has constructed a new office space in and amongst the skyscrapers of São Paulo.
Read more

Winning design chosen for Norwegian government headquarters following 2011 terrorist attack

Haptic and Nordic Office of Architecture have won the competition to redesign the Norwegian government headquarters after it was damaged during a fatal terrorist attack six years ago. The winning proposal called Adapt was developed by Nordic Office of Architecture and Haptic under the same Team Urbis. The architects are working with engineering firm Ramboll, landscape studios SLA and Bjørbekk & Lindheim, and consultants Asplan Viak, COWI, Aas-Jacobsen, Per Rasmussen,

The post Winning design chosen for Norwegian government headquarters following 2011 terrorist attack appeared first on Dezeen.

Playster Headquarters Designed By ACDF

Entertainment service Playster called on the help of ACDF Architecture to design the interior of the company’s downtown Montreal headquarters.
Read more

Saturday scene

Our Saturday has been subjected to the usual routine of laundry and relaxing but we I also fit in a quick workout with the kids before nap time. Later tonight we’re taking them to see a movie and a walk in the park.

I realize this photo doesn’t depict any of what I just described but the Hellebore was cut form my garden and I feel particularly proud to be able to grow this beautiful dark variation of one of my favorite flowers.

Also, a handy shop-the-look is below if you want source any of these items. I earn a small amount from these affiliate links if you want to shop and support my site simultaneously!

JavaScript is currently disabled in this browser. Reactivate it to view this content.

Kovac Family’s 25Lamp

Recent styling work I did for Kovac Family and their wonderful 25Lamp. It comes flat packed and you only need to gently pull the sections apart to create this shape. They’re coming out with some new products soon so stay tuned for that as well!

Note Design Studio’s office, based on the Neutral Color System


It’s practically unheard of for me to upload so many images for a single post, but I love every single shot taken of Note Design Studio’s office that why hold back? Take the full tour!

Note Design Studio collaborated with Sørensen Leather, a Danish supplier whose past collaborations boast names like Norm Architects, Kinfolk and Fritz Hansen, to create The Colour Box based on the Neutral Color System (NCS) which is used the world over for color communication. Note Design Studio says,

“Our concept is based on the idea of redefining natural leather. In a common sense, we easily define natural leather in tones of colors that range from brown to black. But our approach has been to look into nature itself, to find the true colors in nature, and to define and collect them into a harmonious scale.”

I find the collab to be a very natural partnership as NDS has always used color in a bold way, and on a different scale that most. Previous projects of theirs proves this to be so.



Details of the beautiful Bollo chair (also seen here) designed by Andreas Engesvik for Fogia.


















Photography by Jonas Bjerre-Poulsen.

A custom desk in black marble

In the home of Norm Architect’s Jonas Bjerre-Poulsen.

Vitsoe shelving

Inside The Apartment in Copenhagen, designed by Studio Ilse, has a wall of Vitsoe’s shelving and storage. Major swoon.

On Making Spaces Matter with MeierHug Architects

Together with Zürich Tourismus, we were recently lucky enough to meet Michael Meier and Marius Hug of the renowned Swiss architecture practice MeierHug. From their freshly renovated offices in an old pastry factory to a two-family apartment building c…

my new desk chair

Our bedroom corner also serves as a makeshift desk. I can’t say that it’s completely finished as I’d like to figure out some sort of board or cork maybe to hold loose papers. Our printer also needs a home but I want something discreet because printers …

a pink commercial space / Office P

A commercial office in Kiev, Ukraine gets a bold coat of pink in this design by architect Emil Dervish. These bold statements are really nice to me, especially in a professional environment with a lot of people using its space. There’s a right and wron…

A Floating Office in China

Located in the Jiangsu Province of China, the ‘Building On The Water’ was built by Portuguese architects Álvaro Siza and Carlos Castanheira.
Read more

An Industrial Modular Office In Belgium

The Antwerp-based architecture practice Vincent Van Duysen was commissioned to convert an old weaving factory in Waregem, Belgium, into an industrial office space.
Read more

TBD uses contrasting materials to define his-and-hers art studio in the Hamptons

US firm TBD Architecture + Design Studio has created a studio building for a Hamptons couple that consists of two intersecting volumes clad in different materials (+ slideshow). The Leff Art Studio is located on the edge of a residence in Water Mill, a hamlet on Long Island in New York. It was designed for an More

The post TBD uses contrasting materials to define his-and-hers art studio in the Hamptons appeared first on Dezeen.

in the details

Aside from an open and bright kitchen, this apartment could be nice but still quite ordinary if it weren’t for all the little interesting details. What a difference styling can make.

Sunday Sanctuary: Focal Point

 I love the way that each room in this beautiful Australian home has it’s own unique focal point… Eclectic pieces of art take centre stage in one space and mix perfectly with the marble features in the next, and I think you’ll all agree with me that there’s no getting over that fireplace… x O’Connor […]

The post Sunday Sanctuary: Focal Point appeared first on Oracle Fox.

flamingo

Offices of Flamingo Shanghai designed by Neri&Hu the open space is divided by different materials such as raw concrete, wood and steel. I feel like I could be very productive in such a beautiful and thoughtful space!

my corner desk

Since we’ve moved back home & Israel’s bedroom is now where our office was I’ve had to downsize my work area. I use the dining table most of the time but who I am I kidding really? I barely have time to work these days with both kids. Still, I wanted a small area to keep things or to work and get away from the rest of the family for a few quiet moments.My husband cut our old Ikea desktop down and attached it to the wall, sort of to appear floating but we can all see those supporting brackets! I hung a brass, horizontal organizer designed by Jan Plecháč & Henry Wielgus. I love having an area I can create a mood board or keep small papers off my table top. My stool Spin stool is from Huset as well as the Hay bits & bobs. These moody colors, deep shadows and texture are really inspiring to me right now and feel like I’m hanging on to the last bit of Winter coziness before the season changes.

new String styling

New work for String by Magnus Ingerstedt, styled by Lotta Agaton and photogrpahed by Marcus Lawett.A bit about the pieces featured above:String system | “The base in our history. Just as modern now as 1949 when designed. The flexibility and easiness with the system makes it a Scandinavian classic.”String plex | “Is this a new design? we often hear. But no, the clear Perspex panels was designed in the 5o’s as a complement to the ladder shelf.”String pocket | “The smallest member in our family. So small it fits in almost every space. Now in two new colors, green and cobalt blue.”String works | “The newcomer. Designed by Björn Dahlström and Anna von Schewen it fits at home as well as in the office.The height adjustable table and the free standing shelf makes it easy to create a flexible working space.”

Studio Maio

The project, designed by architects Anna Puigjaner and Guillermo Lopez, members of MAIO design team, involves the conversion…

porro

Some Thursday inspiration, found here.