Silver & Co transforms London garden shed into multifunctional studio for artist couple

A sunken bed and folding ping-pong table feature in this studio converted from a derelict garden shed for a pair of artists in west London. London-based studio Silver & Co renovated and refurbished the garden shed for a sculptor, a painter and their child, creating a self-contained studio that can also be used as a gallery or a guest bedroom. Most of the

The post Silver & Co transforms London garden shed into multifunctional studio for artist couple appeared first on Dezeen.

Invisible Studio builds fibreglass prototyping workshop at its growing woodland campus

British practice Invisible Studio has completed a model-making shed beside its self-built studio in the Bath woodland, using a combination of timber grown and milled on site, and corrugated fibreglass. The Ghost Barn will be used for prototyping full-sized structures at Invisible Studio’s growing research facility in southwest English, where it accompanies a studio built from recycled materials and a long-drop composting toilet. As with the previous

The post Invisible Studio builds fibreglass prototyping workshop at its growing woodland campus appeared first on Dezeen.

Surman Weston builds cork-covered studio for sewing and music-making

This cork-clad studio provides a shared workspace for a musician and a seamstress in the back garden of their north-London home. London office Surman Weston – formerly Weston, Surman & Deane – designed Cork Study for a spot at the back of the couple’s narrow garden. It follows another backyard studio the architects built back in 2014. Spanning almost the full width

The post Surman Weston builds cork-covered studio for sewing and music-making appeared first on Dezeen.

Sliding walls create various layouts inside Garden House by Caspar Schols

Timber and glass walls slide along runners to reveal or enclose this gabled garden shed in Eindhoven, designed and built by Caspar Schols as a hobby space for his mother. Schols designed the pavilion with no formal architecture training after his mother asked for a pavilion that could be used for dinner parties with friends, theatre performances by her grandchildren, painting and meditating. The

The post Sliding walls create various layouts inside Garden House by Caspar Schols appeared first on Dezeen.

Concrete dovecote transformed into children’s playhouse by AZO Sequeira

A small concrete structure once used as a house for doves has been transformed by Portuguese studio AZO Sequeira Arquitectos Associados into a garden playroom. The former dovecote had sat derelict in the back garden of the clients’ Braga home, so they asked the AZO Sequeira team to make it into a space that they could use. The More

The post Concrete dovecote transformed into children’s playhouse by AZO Sequeira appeared first on Dezeen.

Derelict shed converted by Sue Architekten into writer’s studio and playroom

Sue Architekten has converted a 1930s outhouse near Vienna into a writing studio, guest room and playhouse, accessed via a trapdoor (+ slideshow). The Viennese studio refurbished the black timber shed for a family living in a recently renovated house in the Vienna Woods, near the town of Eichgraben. The ground floor of the 30-square-metre shed is used to store More

The post Derelict shed converted by Sue Architekten into writer’s studio and playroom appeared first on Dezeen.

Abraham John Architects transforms pump room into garden lounge for Mumbai film studio

This garden pavilion by Abraham John Architects provides a lounge for a film production studio in Mumbai, featuring a glazed ceiling and walls to offer views of a jackfruit tree (+ slideshow). The local studio converted a pump room above an underground water tank to create the lounge, which provides an additional meeting space for the company based in More

The post Abraham John Architects transforms pump room into garden lounge for Mumbai film studio appeared first on Dezeen.

Architect Nicholas Hunt creates a tiny retreat in his Brooklyn garden

American architect Nicholas Hunt has built a micro studio in the backyard of his Brooklyn home, intended to provide “solitude within the immense landscape of New York City”. Called the Brooklyn Garden Studio, the outbuilding encompasses 55 square feet (five square metres). It sits in the slender yard behind the architect’s ground-level apartment in a townhouse More

The post Architect Nicholas Hunt creates a tiny retreat in his Brooklyn garden appeared first on Dezeen.

Panovscott uses old telegraph poles to clad artists’ studio in a Sydney garden

This small shed-like building by Australian architecture studio Panovscott provides a studio for two artists behind their family home in Marrickville, western Sydney (+ slideshow). Clients Todd and Cherine asked local architects Anita Panov and Andrew Scott to design a studio with “gallery quality” environments for making and displaying art, which could be easily accessed from their home. Set at the end of the More

The post Panovscott uses old telegraph poles to clad artists’ studio in a Sydney garden appeared first on Dezeen.

AA Design & Make students use a robotic arm to build a woodland barn

Students from London’s Architectural Association have completed a robotically fabricated barn in a wood in Dorset, England, using timber harvested from the surrounding trees. Five students from the AA’s Design & Make course built Woodchip Barn as part of an annual programme at the school’s forest campus in Hooke Park. The barn will store the woodchip used to More

The post AA Design & Make students use a robotic arm to build a woodland barn appeared first on Dezeen.

DeBossa installs split-level timber pavilion in the grounds of a Dutch mansion

DeBossa Architects designed this timber pavilion to offer residents of a historic house in the Netherlands a sheltered outdoor space with views of the surrounding countryside (+ slideshow). Eindhoven-based DeBossa replaced the outbuildings of Zegenwerp mansion – located on a former isle of the Dommel river – with the pavilion. It forms the final stage of a renovation commissioned by Brabants Landschap, More

The post DeBossa installs split-level timber pavilion in the grounds of a Dutch mansion appeared first on Dezeen.

Perforated brick garage by Wirth Architekten doubles as an al-fresco dining room

Wirth Architekten used wood from a storm-felled tree and brick from a burnt-down farmhouse to create this multi-use garage for a residence in Germany’s Lower Saxony region (+ slideshow). Architects Jan and Benjamin Wirth designed the perforated brick outhouse, named Remisenpavillion, for a former farm in the north-west of the country and it stands beside a group of tall trees. The More

The post Perforated brick garage by Wirth Architekten doubles as an al-fresco dining room appeared first on Dezeen.

Garden room by Neil Dusheiko features walls of charred cedar

Charred cedar clads the exterior of this garden room that architect Neil Dusheiko designed as an office-cum-yoga studio for a north London residence (+ slideshow). Described by the architect as a “dark jewel”, the 12-square-metre structure was designed to provide the clients with a workspace, a children’s playroom and an area for practising yoga. Situated at the end of the garden of […]

The post Garden room by Neil Dusheiko features walls of charred cedar appeared first on Dezeen.

Tiny timber cabin by Jarmund/Vigsnæs has windows incorporated in its angled facades

Norwegian studio Jarmund/Vigsnæs Architects has designed a small wooden cabin at the end of a garden in Oslo with an angular form that frames different views of its surroundings (+ slideshow). Situated in a residential suburb in the Norwegian capital, the 15-square-metre structure was designed by Jarmund/Vigsnæs Architects to provide its owners with a quiet retreat […]

The post Tiny timber cabin by Jarmund/Vigsnæs has windows incorporated in its angled facades appeared first on Dezeen.

Satellite Architects adds a new cookery school to the River Cottage headquarters

A cookery school is housed behind the glazed facade of this contemporary shed, recently completed by Satellite Architects at the headquarters of British TV programme River Cottage (+ slideshow). Located in Devon, south-west England, the River Cottage Cookery School is one of five buildings that will make up the new headquarters for the business that […]

The post Satellite Architects adds a new cookery school to the River Cottage headquarters appeared first on Dezeen.

Smoking Room by Gianni Botsford Architects is a translucent-concrete garden folly

Gianni Botsford Architects worked with translucent concrete to create this boxy garden pavilion in Zurich, dedicated to “the old fashioned art of smoking” (+ slideshow). London-based Gianni Botsford Architects was invited by British landscape architect Todd Longstaffe-Gowan to design the eight-square-metre Smoking Pavilion for the newly sculpted garden of a private house. “This would be […]
The post Smoking Room by Gianni Botsford Architects is a translucent-concrete garden folly appeared first on Dezeen.

Garden annex by De Smet Vermeulen sits on the edge of an orchard

Belgian studio De Smet Vermeulen Architecten designed this angular timber-clad cottage to create a music room in the garden of a house it designed over ten years ago near the village of Sint-Martens-Latem (+ slideshow). De Smet Vermeulen Architecten completed the Braeckman-Staels property in 2000 and was later asked by its owners to work on an additional structure, […]
The post Garden annex by De Smet Vermeulen sits on the edge of an orchard appeared first on Dezeen.

CHROFI completes concrete and stone sheds for forestry workers

The concrete roofs of two agricultural sheds by Sydney studio CHROFI jut out of stone and gravel banks in a clearing cut into a forest in eastern Australia (+ slideshow). CHROFI designed the two structures, called Lune de Sang Sheds, within a sustainably managed forest in New South Wales. The forest is made up of […]

The post CHROFI completes concrete and stone
sheds for forestry workers
appeared first on Dezeen.

Garden studio by Serge Schoemaker has a dark, rough exterior and a light-filled interior

Dutch office Serge Schoemaker Architects meticulously arranged different-sized sections of plywood that “fit together seamlessly like a jigsaw puzzle” across the interior of this angular garden studio. Bussum Garden Studio was designed by Serge Schoemaker Architects as a home office for a Dutch family with two children, which also includes storage for bikes and garden […]

The post Garden studio by Serge Schoemaker has a
dark, rough exterior and a light-filled interior
appeared first on Dezeen.