TAO converts huge Beijing warehouse into moody office and exhibition space

Towering steel bookcases divided up this warehouse building in Beijing, which Trace Architecture Office converted into an office for a local magazine publisher. The office designed by Trace Architecture Office (TAO) for Lens Magazine is located in a warehouse previously operated by the Beijing Municipal Commission of Transportation. The building was constructed in 1958 and

The post TAO converts huge Beijing warehouse into moody office and exhibition space appeared first on Dezeen.

Minimalist black warehouse by Moarqs occupies triangular site outside Buenos Aires

Black-painted steel panels give this warehouse by Argentinian architecture firm Moarqs a stark and monotonous appearance. The Caseros Depot is located on the outskirts of Buenos Aires, on a tight urban lot that is triangular in plan. Measuring 1,542 square feet (470 square metres)
, the building is made from corrugated frames made of laminated steel,

The post Minimalist black warehouse by Moarqs occupies triangular site outside Buenos Aires appeared first on Dezeen.

El Dorado and Modus Studio repurpose old warehouse for Arkansas art school

A steel-framed building in Fayetteville, Arkansas, has been transformed into an educational facility with the addition of white cladding, tall linear windows and a second floor. The facility, which houses a range of spaces for students and faculty, is part of the School of Art at the University of Arkansas. The building is the first phase

The post El Dorado and Modus Studio repurpose old warehouse for Arkansas art school appeared first on Dezeen.

LGA transforms warehouse into community for homeless youths in Toronto

Canadian firm LGA Architectural Partners has created a neighbourhood within an old Toronto industrial building, to provide accommodation for homeless young people. Eva’s is a nonprofit initiative that provides shelter and educational facilities for homeless youth in the city. For the latest of its three residences, LGA Architectural Partners consulted with Canadian agency ERA Architects to revamp

The post LGA transforms warehouse into community for homeless youths in Toronto appeared first on Dezeen.

Buro Koray Duman adds barn-like gallery to artist’s residence in Upstate New York

New York firm Buro Koray Duman has taken cues from vernacular agricultural structures for the first-phase expansion of an artist’s foundation. A home, studio and exhibition space for a prominent American artist and photographer form the small compound on a 250-acre (101-hectare) plot in the Catskills region of New York state. Buro Koray Duman Architects, winners

The post Buro Koray Duman adds barn-like gallery to artist’s residence in Upstate New York appeared first on Dezeen.

Interlocking timber planks form Workshop Andelfingen by Rossetti + Wyss Architekten

A+Awards: it took just 18 minutes to regrow the timber used to build this entirely wooden warehouse in Switzerland, according to Rossetti + Wyss Architekten, which won a 2016 Architizer A+Award for the project. The Zurich firm designed the Workshop Andelfingen for the regional government’s waterways engineering operations centre to house vehicles and machines, and

The post Interlocking timber planks form Workshop Andelfingen by Rossetti + Wyss Architekten appeared first on Dezeen.

OMA’s first project in Dubai is a cultural centre with moving eight-metre-high walls

OMA has used sprayed concrete, polycarbonate and movable walls to transform four warehouses on Dubai’s Alserkal Avenue into a cultural centre. The 1,250-square-metre Concrete events venue is OMA’s first completed project in the United Arab Emirates, where the Dutch firm has an office. The building provides the Alserkal Avenue area with a flexible location to host large-scale public events, art exhibitions, performances and

The post OMA’s first project in Dubai is a cultural centre with moving eight-metre-high walls appeared first on Dezeen.

Jensen Architects converts San Francisco warehouse into arts centre with black and white facade

American studio Jensen Architects aimed to preserve original design elements while transforming a sawtooth-roof industrial building into an arts hub with galleries and event space. Named after its address, 1275 Minnesota Street entailed the adaptive reuse of an industrial building dating to 1937. The two-storey arts centre is located in San Francisco’s historic Dogpatch district,

The post Jensen Architects converts San Francisco warehouse into arts centre with black and white facade appeared first on Dezeen.

TT Architects transforms furniture factory into family home in Japan

TT Architects has converted an old furniture factory in the Japanese city of Okayama into a cedar-and steel-clad home for a carpenter and his family. The two-storey gabled building was previously used to store raw materials for a made-to-order furniture company. Local studio TT Architects transformed the upper floor into a living space with a balcony, and

The post TT Architects transforms furniture factory into family home in Japan appeared first on Dezeen.

Macro Sea turns abandoned Brooklyn warehouse into New Lab co-working space

New York developer Macro Sea has turned a warehouse at Brooklyn’s Navy Yard into a workspace for tech entrepreneurs, using the building’s “cathedral-like” steel trusswork to inform new elements (+ slideshow). New Lab is located in Building 128 of the Brooklyn Navy Yard – a former shipbuilding complex between the Dumbo and Williamsburg neighbourhoods that More

The post Macro Sea turns abandoned Brooklyn warehouse into New Lab co-working space appeared first on Dezeen.

Studio David Thulstrup transforms Copenhagen warehouse into home for a photographer

Studio David Thulstrup has turned a former factory building in Copenhagen into a house for a photographer, featuring a plant-filled atrium and walls of brick, wood and steel (+ slideshow). Located in the city’s Islands Brygge harbour district, the old building was renovated by the local firm to create a home for Danish photographer Peter Krasilnikoff. It is now named Peter’s House and sits next door to the photographer’s studio. More

The post Studio David Thulstrup transforms Copenhagen warehouse into home for a photographer appeared first on Dezeen.

Archi-Union Architects transforms abandoned Shanghai warehouse into ceramicist’s atelier

Archi-Union Architects has added a slatted timber extension on top of an old concrete and brick factory building in Shanghai, turning it into a showroom and workspace for a ceramic artist (+ slideshow). The formerly derelict building is located within the Wuwei Creative Industry Park, on the site of a former chemical-fibre factory. Archi-Union Architects, which also More

The post Archi-Union Architects transforms abandoned Shanghai warehouse into ceramicist’s atelier appeared first on Dezeen.

Factoría Cultural Matadero Madrid is a creative incubator in a disused Madrid warehouse

Venice Architecture Biennale 2016: Madrid firm Office for Strategic Spaces has used low-budget materials to transform an old industrial building in the Spanish capital into a multi-level workspace for creative startup businesses (+ slideshow). Completed in 2014, the Factoría Cultural is an incubator for creative industries housed in a hall within the Matadero Madrid contemporary arts centre. It is one More

The post Factoría Cultural Matadero Madrid is a creative incubator in a disused Madrid warehouse appeared first on Dezeen.

Valentín Sanz converts former warehouse into community centre with a foldaway kitchen

A kitchen concealed behind a pivoting wooden wall is one of several interventions made to transform an old agricultural warehouse in Almenar de Soria, Spain, into a community events space (+ slideshow). Local architect Valentín Sanz’s studio Liquenlav was asked to convert the building, which belonged to the Spanish National Grain Storage Network (SENPA), into a space for More

The post Valentín Sanz converts former warehouse into community centre with a foldaway kitchen appeared first on Dezeen.

GAFPA inserts wooden house into the shell of an old Belgian industrial building

Belgian studio GAFPA has slotted a timber-framed house inside the steel skeleton of a disused stonemason’s atelier in Ghent, and transformed a former outbuilding into a walled garden (+ slideshow). Located in the Gentbrugge district of the Belgian city, the industrial site has been transformed by GAFPA into a family home and studio, allowing the client – an artist and carpenter – More

The post GAFPA inserts wooden house into the shell of an old Belgian industrial building appeared first on Dezeen.

Key Operation completes cedar-clad warehouse at Inagawa cemetery

Both charred and red-dyed cedar clad this warehouse by Tokyo studio Key Operation, located at a cemetery in Japan’s Hyogo Prefecture where David Chipperfield is also adding new buildings (+ slideshow). Key Operation worked with architect Akira Hanjo of Kobe-based Atelier Fish on the Inagawa Cemetery Warehouse, which sits at the entrance to the Inagawa Reien cemetery. David Chipperfield Architects is designing a chapel and visitors’ More

The post Key Operation completes cedar-clad warehouse at Inagawa cemetery appeared first on Dezeen.

Andrew Simpson Architects converts Melbourne warehouse into family home

Andrew Simpson Architects has converted a red brick warehouse in Melbourne into a loft-style residence, with separate entrances for different members of the resident family (+ slideshow). The 19th-century warehouse is located in the city’s Fitzroy North suburb and was previously occupied by businesses including a jam factory, an aerated water factory, an advertising agency and an engineering More

The post Andrew Simpson Architects converts Melbourne warehouse into family home appeared first on Dezeen.

Emrys Architects creates six homes in converted Covent Garden warehouses

London studio Emrys Architects has converted a pair of warehouses in London’s Covent Garden into apartments, including a pair of penthouses slotted underneath the original pitched roof (+ slideshow). The four-storey Grade II-listed warehouse buildings were originally designed in 1897 and are situated down a side street almost directly opposite the Royal Opera House. The buildings initially […]

The post Emrys Architects creates six homes in converted Covent Garden warehouses appeared first on Dezeen.

Curving concrete staircase protrudes from warehouse-like circus school in France

French studios Caractère Spécial and Parisian studio NP2F Architectes have expanded the home of a circus arts centre in France’s Champagne region and added a curving outdoor staircase (+ slideshow). The Centre National des Arts du Cirque (CNAC) has been located on a 19th-century circus site in Châlons-en-Champagne, north-east France, since 1985. Marseille firm Caractère Spécial and Parisian studio NP2F Architectes won a […]

The post Curving concrete staircase protrudes from warehouse-like circus school in France appeared first on Dezeen.

Warehouse in Portugal by João Mendes Ribeiro used to exhibit Andy Warhol artwork

Portuguese architect João Mendes Ribeiro designed this corrugated steel and concrete warehouse for a components manufacturer, but prior to moving in its art collector-owner filled the space with work by Andy Warhol, John Baldessari and Antony Gormley (+ slideshow). João Mendes Ribeiro was commissioned to design the Adémia office and warehouse building by António Albertino in an industrial area […]

The post Warehouse in Portugal by João Mendes Ribeiro used to exhibit Andy Warhol artwork appeared first on Dezeen.

Zurich building by E2A incorporates the facade of a century-old warehouse

Swiss studio E2A infilled the facade of an old Zurich warehouse to create this rehearsal space for the city’s opera house, before tacking a 60-metre-high apartment block onto one side (+ slideshow). E2A was commissioned by Swiss developer Allreal Holding to create the performance space and apartments as part of a new masterplan for Zurich’s Escher Wyss quarter, which overlooks the Limmat […]

The post Zurich building by E2A incorporates the facade of a century-old warehouse appeared first on Dezeen.

Overland Partners transforms a San Antonio warehouse into a lofty studio

Architecture studio Overland Partners has transformed an old warehouse to create itself a new studio and office building in the heart of the arts district of San Antonio, Texas (+ slideshow). Working for a local developer, the architects renovated the former Hughes Plumbing Warehouse building to create a bigger office for the firm, alongside rentable space for other tenants. Instead of […]

The post Overland Partners transforms a San Antonio
warehouse into a lofty studio
appeared first on Dezeen.

Kengo Kuma uses a grand staircase to transform a Tokyo warehouse into a shop

A huge staircase interspersed with trees winds up to the entrance of this former Tokyo warehouse that Kengo Kuma and Associates has converted into a lifestyle store and cafe (+ slideshow). Covering an area comparable with the warehouse itself, the timber and steel staircase snakes up from the street to both the lower and upper levels of […]

The post Kengo Kuma uses a grand staircase to transform
a Tokyo warehouse into a shop
appeared first on Dezeen.

Office with a sawtooth roof
 pays homage to a Dutch mill by Gerrit Rietveld

The jagged roof of this warehouse and office space in the Netherlands is designed to reference a 1950s weaving mill by Dutch architect and designer Gerrit Rietveld (+ slideshow). Dutch architect Arnoud Olie, who is the founder of Meppel-based studio B+O Architectuur en Interieur B.V, designed the Office Building in the city of Zwartsluis for industrial […]

The post Office with a sawtooth roof
 pays homage
to a Dutch mill by Gerrit Rietveld
appeared first on Dezeen.

Haworth Tompkins transforms an old brick building for the Donmar Warehouse

Stirling Prize-winner Haworth Tompkins has revamped a former warehouse to create rehearsal and office spaces for one of London’s most important theatre companies (+ slideshow). Haworth Tompkins – which was awarded the UK’s most important architecture prize for its redesign of the Liverpool Everyman theatre – was approached by the Donmar Warehouse to create a […]

The post Haworth Tompkins transforms an old brick
building for the Donmar Warehouse
appeared first on Dezeen.

Atelier d’Architecture 3BM3 completes concrete tax haven for artworks in Luxembourg

Valuable artworks are stored within the chunky concrete walls of this temperature-controlled storage facility on the outskirts of Luxembourg, designed by Atelier d’Architecture 3BM3 (+ slideshow). Atelier d’Architecture 3BM3 used over 6,400 cubic metres of concrete in the construction of the Luxembourg Freeport – a secure store that sits on a plot adjacent to the airfield of the […]
The post Atelier d’Architecture 3BM3 completes concrete tax haven for artworks in Luxembourg appeared first on Dezeen.