Posted on: 05/07/2021 Posted by: Maddie Comments: 0

Met de zomer in opkomst, is het natuurlijk heerlijk om lekker met de tuin of balkon bezig te zijn, al helemaal nu we niet meer zo makkelijk op vakantie naar het buitenland kunnen. Daarom geven wij je vandaag tips om de vakantie in je eigen tuin te halen!

Investeren in een mooie hangmat

Een hangmat in de tuin geeft direct een tropisch en vakantie-achtig gevoel, dus dat is dan ook zeker onze nummer één tip! Er zijn vele verschillende type hangmatten. Denk dus even goed na wat bij jou past. Wat ik zelf heel fijn vind is er één met een hangmat standaard, dan weet je namelijk zeker dat het stabiel en sterk genoeg is om er lekker in te schommelen. Ga voor een kleurrijk doek als je echt voor de Zuid-amerikaanse hippie vibes wilt gaan. 

Planten, planten en planten!

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar planten zijn echt een must voor een heerlijke sfeer in de tuin. Elke plant is welkom in mijn tuin, maar natuurlijk geven kleurrijke bloemen veel vrolijkheid. Mocht je meer van een tropische Bali vibe houden, ga dan voor de Musa, de welbekende bananenplant. Deze zijn helemaal niet duur en vullen wel gelijk de ruimte mooi op. Zet er een aantal naast elkaar, en het ziet er meteen tropisch uit.

Vergeet geen tuinversiering

Er bestaan vele verschillende tuinversieringen. Mijn all-time favoriet zijn kleine snoer lichtjes. Yup, de lichtjes die je ook met kerst in de boom hangt, kan je zomers in de tuin hangen. Hang ze bijvoorbeeld door want planten of bomen, of simpelweg langs een raam. Dit geeft enorm veel sfeer s’ avonds! Vergeet ze niet weer weg te laten voordat het gaan regenen. 

Het is ook heel leuk om enkele buiten vloerkleden neer te leggen. Dat heeft een intieme en gezellige sfeer. Neem eens een kijkje naar rieten vloerkleden bijvoorbeeld. Riet en bamboe zijn trouwens altijd goed in de tuin. Kijk ook naar van die leuke rieten manden of een bamboehaag bij de afscheiding naar de buren.