Posted on: 08/12/2020 Posted by: Maddie Comments: 0

Dat plastic slecht is voor het milieu weet hopelijk iedereen nu wel. Het belangrijk om elkaar bewust te maken van ons plastic gebruik met als doel de hoeveelheid plastic om ons heen te reduceren, voornamelijk als het om wegwerp producten of verpakkingen gaat.

Boodschappen tas

Maak een afspraak met jezelf dat je nooit meer plastic tasjes van de supermarkt gebruikt, niet voor fruit en om ook geen plastic tas kopen bij de kassa. Er zijn genoeg alternatieven voor boodschappen tassen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je altijd een (opgevouwen) tote bag bij je hebt!

Fruit & groente

Dat grote supermarktketens plastic om fruit en groentes doen is natuurlijk onzin en helemaal niet noodzakelijk. Koop dus geen fruit en groente met plastic verpakkingen, maar kies er bijvoorbeeld voor om bij je local groentewinkel te halen wat je nodig hebt.

Paper & Boo

Papier en bamboo zijn duurzame alternatieven voor plastic producten en verpakkingsmaterialen. Zo laat de start-up Paper & Boo zien dat een duurzame lifestyle helemaal niet moeilijk, duur of ingewikkeld hoeft te zijn. Het gebruik van een bamboo tandenborstel en bamboo wattenstaafjes kan al groot effect hebben! Ook als je een natuurlijke deodorant gebruikt bespaar je elke keer weer op de plastic verpakking die je normaal gesproken zou weggooien.

Hergebruik van plastic

Mocht het gebeuren dat je toch een stuk plastic in je handen krijgt als je bijvoorbeeld online hebt gewinkeld en je ongewild plastic verpakkingen hebt gekregen, dan kan je deze altijd op een slimme manier hergebruiken.

Recycle plastic

Mocht je helaas geen manieren vinden om het plastic te hergebruiken, gooi dan nooit het plastic bij de normale afval. Verzamel al het plastic over tijd bij elkaar en ga een keer in de zoveel tijd naar een afvalbrengstation waar je plastic gescheiden kan weggooien.

Voor extra bewustwording: wist je trouwens dat kauwgom ook van plastic is gemaakt? Wist je dat een klein product als een wattenstaafje een groot probleem vormt voor het milieu? Wist je dat het 500 jaar duurt om een plastic flesje af te breken in de oceaan? En wist je dat de wereld bevolking 1 miljoen plastic flesjes consumeert per minuut?