Posted on: 11/25/2019 Posted by: Maddie Comments: 0

Het wordt kouder en kouder buiten en de temperaturen beginnen nu onder nul graden Celsius te komen. Als de winter eraan komt, moet je ook rekening houden met je tuin. Laat je de tuinmeubelen in de winter buiten staan of kies je ervoor om ze op te bergen in een tuinhuis, garage of schuur? Om hier wat hulp in te geven heb ik een aantal tips in dit artikel verwerkt.

Houten tuinmeubelen in de winter beschermen

Veel mensen hebben houten tuinmeubelen in hun tuin staan. In de koude maanden kunnen de harthouten tuinmeubelen gewoon buiten blijven staan. Het is wel belangrijk dat je deze houten meubelen niet afdekt met plastic. Zo voorkom je dat het hout gaat rotten en schimmelen.

Zachthouten tuinmeubelen moeten in de winter wel worden opgeborgen. Je moet deze meubelen echter niet op een warme, droge plek zetten, want dit is slecht voor het hout. 

Ook bamboe- en rotanmeubelen moet je binnen opbergen. Er zit een laklaag op die het materiaal beschermt. Deze lak kun je optimaal houden door ze in de winter binnen te zetten.

Kunststof tuinmeubelen lekker laten staan

Naast houten tuinmeubelen heb je natuurlijk ook nog veel kunststof tuinmeubelen. Deze tuinmeubelen mogen het hele jaar gewoon in de buitenlucht blijven staan. Echter kan het wel handig zijn om deze meubelen te bedekken met een passende tuinmeubelhoes. Deze hoes zal ervoor zorgen dat de meubelen niet verkleuren en zo kan je lang genieten van mooie tuinmeubelen.

Metaal en aluminium tuinmeubelen

Ten slotte zijn er ook nog veel mensen met metalen en aluminium tuinmeubelen. Deze zijn vaak erg zwaar en hoef je ook niet binnen te zetten. Het voordeel van deze tuinmeubelen is dat ze nauwelijks onderhoud vragen. Wel is het belangrijk om ze goed te lakken, zodat ze lang goed en mooi blijven.

Waar moet je de meubelen opbergen?

Het is belangrijk om goed na te denken of je genoeg ruimte hebt om de tuinmeubelen op te bergen wanneer je de tuinmeubelen aanschaft. Soms kan je beter kiezen om tuinmeubelen aan te schaffen die heel het jaar door in de buitenlucht kunnen staan. Heb je een grote garage of schuur? Dan kan je de meubelen in de wintermaanden hier zetten. Ook kan je ervoor kiezen om een tuinhuisje aan te schaffen om hier de meubelen in op te bergen in de winter.