Posted on: 05/16/2020 Posted by: Maddie Comments: 0

De zomer is in aantocht en dit jaar velen van ons zullen vakantie in eigen land doen of misschien zelfs ook wel alle weken gewoon lekker thuis blijven. Des te belangrijker het is om de tuin comfortabel te maken voor de zalige Nederlandse zomerweken. Hoe zorgen wij ervoor dat de tuin zomerklaar is?

Get your greens!

Het geeft het een heerlijk zomers gevoel om veel planten in de tuin te zetten. Te veel planten bestaat eigenlijk niet. Je kan er letterlijk zoveel plaatsen als je wilt. Voor een mediterraans gevoel zou je voor droge soorten kunnen gaan zoals een olijfboom. Of een citrusboom. Vergeet ook geen Italiaanse kruiden neer te zetten. Nog een tip: zet bij de deur naar de tuin ook planten binnen voor een lekker doorloop gevoel van binnen naar buiten.

Comfortable zitplek(ken)

Deze zomer gaan wij voor comfort. Niks is belangrijker dan echt 100% comfortabel in de tuinstoelen te kunnen zitten, al helemaal als wij hier weken achter elkaar zullen doorbrengen (mocht het weer het natuurlijk toelaten). Zorg ervoor dat je grote kussens in huis hebt. Wat ook leuk is om een picnic setting in eigen tuin te kunnen maken. Hiervoor is een grote deken of tuinkussen ultiem om te hebben.

Zorg voor goede zonnewering

Ook de Nederlandse zon kan intens en beschadigend zijn. Goede zonnewering is dus echt een must. Dit jaar kunnen wij het budget voor vakantie in het buitenland mooi gebruiken als investering voor het huis. Een kwalitatief goede zonnewering en duurzame parasol kan dus zeker een overwogen optie zijn. Dan weet je zeker dat de tuinparasol meerdere jaren mee zal gaan!

Wat mag er volgens jullie niet ontbreken voor een zalige vakantie in eigen tuin? We horen graag van jullie!