Posted on: 10/20/2014 Posted by: Caroline Kurze Comments: 0

The project, designed by architects Anna Puigjaner and Guillermo Lopez, members of MAIO design team, involves the conversion of a space that formerly housed a washing place into an open studio for professionals from different fields of architecture and design.

The existing 40-meter long building was a continuous space, with variable sections and extremely poor lighting. Hence, the proposal focuses on the opening of a patio, literally conceived as an outer room, to improve the interior lighting. This outer room divides the 40 meters of the initial space into two areas. The front area is open to the street and left empty to accommodate activities related to the public, such as meetings, events, exhibitions while the rear side houses a long table and is intended as the main workspace.

All images © Jose Hevia